DIY vlaggenlijn met Lettertijd

Lettertijd is een van mijn favoriete shops, voor wie nog niet bekend is met Lettertijd dan is een kijkje in haar webshop het zeker waard. Ze ontwerpt en maakt prachtige monochrome items.

In haar webshop zag ik deze super gave achtergronden boekjes staan, en meteen begonnen mijn handen te kriebelen om hier wat leuks mee te gaan doen. Van de 101 ideeën die hierbij in mij op kwamen koos ik voor deze vlaggenlijn. Het is niet al te moeilijk om te maken en met deze achtergronden boekjes heb je dus altijd iets in huis waarmee je je huis feestelijk kan maken.

De volgende producten zul je nodig hebben:

– Monochrome achtergronden boekjes
– Touw of iets waaraan je het wil rijgen
– Ponstang om ronde gaatjes mee te maken
– Schaar
– Lineaal
– Potlood

Ik heb hier een grote vlaggenlijn van gemaakt maar je kan er ook gerust een mini vlaggenlijn van maken om er een taart mee te decoreren.

Kies uit al die leuke patronen een die jij geschikt vind voor jouw vlaggenlijn.

Wanneer je er een of meerderen gekozen hebt gaan we meten, want meten is weten zeggen ze. Elk vlaggetje wordt uiteindelijk 7 bij 6 cm.

Zet stipjes op 7 cm en op 14 cm zowel aan de boven als aan de onderkant van het papier. Nu ga je een lijn trekken van stip naar stip. Zo krijg je twee lange stroken op je papier van elk 7 cm.
Dan zet je over de lengte van je papier bij 6, 12 en 18 cm een stipje. Dit doe je bij de bovenste strook en bij de onderste strook.
Bij de eerste strook gaan we stipjes zetten waar de puntjes van de vlaggetjes moeten komen, Om een recht vlaggetje te krijgen zet ik een stipje op de helft van de breedte van het vlaggetje. De breedte is 6 cm dus op 3 cm zetten we een stipje. Om dit bij de rest ook mooi recht te krijgen zet je bij 9 en 15 cm ook een stipje.
Nu is het een kwestie van lijntjes trekken zoals je al eerder hebt gedaan, gewoon de stipjes verbinden zoals hier boven.
knip nu alle vlaggetjes uit en pons met je ponstang gaatjes in de hoekjes.
Rijg alle vlaggetjes en zorg dat het touwtje dus over de achterkant loopt, tenzij je andersom mooier vind natuurlijk. Ik heb drie varianten gemaakt waaronder deze hierboven. Hier heb ik om en om de vlaggetjes geregen. Maar ik heb ook nog wat foto’s voor je gemaakt hoe het eindresultaat is wanneer je kleur bij kleur rijgt.

Zo dit zijn alle vlaggenlijnen die ik gemaakt heb. Ik vind dat ze leuk gelukt zijn en zoals je ziet is het ontzettend makkelijk om te maken.

De achtergronden boekjes vind je op www.lettertijd.nl net als heel veel andere leuke monochrome items.

Heb jij nog leuke andere ideeën waarover ik echt een DIY blog moet gaan schrijven mail me dan gerust. Ik hou er van om geïnspireerd te worden door jou als lezer.

Liefs, Natasja

Plaats een reactie

Geef mij een seintje Laat je e-mail adres achter en ik laat je weten wanneer er weer voorraad is van dit artikel

No fields found, please go to settings & save/reset fields